Organiseret arbejdsdag

IMG_1796
Klokken er 16.30 og jeg er lige blevet færdig med dagens arbejde. Jeg sidder på kontor i dejlige omgivelser med en sød kontorkollega. Men jeg har det med, at have svært ved at holde koncentrationen og mister ind i mellem min mojo! Det går jeg ud fra, at de fleste kender til. Jeg er begyndt at skrive alt, hvad jeg skal lave ned i min notesbog med en lille tjekboks ude i siden. Og jeg mener virkelig alt – som i: send mail til den her person, åben det her dokument, skriv sådan her. Stort set hvert arbejdsskridt jeg tager i løbet af en dag bliver skrevet ned i den lille bog.
IMG_1795

Og det hjælper! Virkelig meget. Ikke alene har jeg bedre overblik over, hvad jeg skal nå i løbet af dagen – det går også meget hurtigere for mig at nå tingene. Det er super tilfredstillende at sætte de små flueben ved den udførte opgaver, og når dagen slutter står jeg tilbage med en følelse af egentlig at have udrettet rigtig meget. Det betyder at jeg går hjem med mere overskud og ro i maven.

Screen Shot 2016-02-23 at 16.22.49

I dag prøvede jeg – oven i listen – noget nyt og mindre analogt. Nemlig Pomodoro! Det er en app, der skal hjælpe ens produktivitet. App’en er en timer, der giver dig 25 minutters arbejdstid efterfulgt af 5 minutters pause. Dette gør man 4 gange – efterfølgende får du en pause på 25 minutter. Jeg har brugt den hele dagen i dag, og den må sige at have gjort dagens gode gerning. Jeg følte at min koncentration om arbejdet var stor. Men jeg fik også de afbræk, der er nødvendige netop for at holde koncentrationen. Et lille ur bippede diskret, når det var tid til at kigge væk fra skærmen, og kom frem igen, når arbejdet kaldte endnu en gang. Jeg glæder mig åndssvagt meget til at prøve den af igen i morgen!