Mindre underholdning

tanker
Tegning lavet af undertegnede

I går kom jeg til at tænke på noget. Det skete i forbindelse med, at jeg havde udskudt opvasken længe nok, og skulle til at gøre det. Helt desperat greb jeg fat i min telefon, mens jeg stadig sad foran min computer, for at finde en podcast, noget musik eller en YouTube-video, som jeg kunne lytte til eller se, mens jeg ordnede den ventende opvask. Jeg tror faktisk, at jeg brugte 5-10 minutter på at prøve at vælge en podcast, indtil jeg kom til at tænke på, hvorfor det mon var så vigtigt for mig, at finde noget underholdning til noget, der måske tager 10 minutter at klare. Jeg lod min telefon ligge og fik ordnet opvasken.

Opvasketiden gav mig ro til at tænke selv. Ikke store tanker, men bare på hvad jeg havde lavet i løbet af dagen, ting jeg havde læst, videoer jeg havde set og så videre. Jeg fik tænkt ting igennem. Og det gør jeg desværre virkelig sjældent nu til dags, og jeg tror ikke, at jeg er den eneste.

Jeg er gået hen og blevet lidt bange for at være alene med mine tanker, tror jeg. Hver gang jeg har fem minutter, hvor jeg ikke sidder med noget eller skal gøre noget eller skal snakke med nogen, så kigger jeg på min telefon, i en bog eller lignende. Det er selvfølgelig ikke jordens undergang, og kan ind i mellem være rigtig rart. Men alt for ofte griber jeg ud efter underholdning uden, at der egentlig er behov for det. Når jeg for eksempel skal en hurtig tur ned i Netto tjekker jeg altid, om jeg har min telefon med. Jeg bor altså tre minutter fra Netto, og jeg plejer at handle ind ret hurtigt. Det er jo unødvendigt.

Bevars – jeg kan godt lide, at lytte til podcasts og musik. Særligt hvis jeg skal rejse langt med tog eller bus, eller på en længere cykeltur. Men jeg vil alligevel gerne, kan jeg mærke, blive bedre til, at lade telefonen ligge, når jeg skal ned i Netto, skal vaske op eller skal vente 2 minutter på bussen.