Genbrugsshopping for dummies

Jeg har altid været lidt af en spade til det med genbrugsshopping. Utallige ture i ildelugtende genbrugsbutikker og på loppemarkeder har altid endt med tomme poser. Jeg har længe været virkelig misundelig på folk, der bare altid fandt et-eller-andet, når de gik på jagt. Nu tror jeg, at jeg har knækket nøden. Jeg har i hvert fald været mere eller mindre heldig, hver gang jeg er gået på genbrugsjagt det sidste halve års tid. Her er et par af de ting jeg gør.

gs

Farver & Mønstre & Materialer I stedet for at gå efter en specifik type tøj på de overfyldte stativer stativer, er jeg begyndt at kigge mere på de mønstre, farver og materiale jeg bliver mødt af. Jeg har før i tiden hurtigt afskrevet tøj, fordi de ikke umiddelbart så ud som noget, jeg kunne lide, når jeg har kastet et blik på tøjstativerne. Men nu er jeg begyndt at gå ind til det med en farvepalette i hovedet. Jeg elsker neutrale farver; beige, støvet hvid, sort, grå og mørkeblå. Jeg kan også godt lide klassiske mønstre som striber og tern. Jeg elsker lækkert uld. At jeg har kvaliteten af tøjet for øjet i stedet for et specifikt billede af hvad der kunne være nice, gør at jeg finder langt mere, som jeg egentlig godt kunne bruge.

Køb Service Noget der for alvor satte gang i mit genbrugsheld, var at flytte hjemmefra. Jeg stod med egen lejlighed med tomme skabe. Jeg manglede tallerkner, skåle – alt. I stedet for at gå i IKEA tænkte jeg, at jeg ville se om genbrugen ikke havde noget billigt, brugbart noget. Og minsandten om der ikke var smukt (og moderigt, ahem) stentøj til INGEN penge. Jeg endte med at gå fyldt mine skabe op for lige knap 300 kr. Samtidig fandt jeg også en masse sjove små dimser; skåle med håndmalede planter på, keramikkrus lavet på højskoler og hvad har vi alt. Efter denne verden havde åbnet sig for mig, var det som om resten gled lettere, og genbrugen blev et “trygt” sted af shoppe.

Vent Ej Er der også noget jeg har lært, så er det, at købe med det samme. Genbrugsbutikker – i hvert fald dem i provinsen – er så skinke-billige at det altså er okay at impulskøbe. Samtidig så kan du ikke regne med, at tingene er der i morgen, og jeg har alt for tit ærgret mig over ikke at ha’ købt en jakke eller tallerken. Jeg er kommet frem til nu, at 175 kr for en smuk, vinterjakke i marine blåt uld er virkelig billigt, og selv hvis jeg ikke går med den dag ud og dag ind, så er det altså ikke et større økonomisk tab.

Det er så det, jeg er kommet frem til. Det par håndgribelig idéer/råd om man vil – om genbrugsshopping fra en genbrugs-novice. Har I nogle gode idéer og fifs til genbrugsshopping?